Posted on

Hitta den bästa städfirman för dig

Att anlita en städfirma är något som har blivit allt mer populärt. Idag använder sig människor i olika åldrar och i olika livssituationer av professionell städhjälp. Orsakerna kan vara många, men i de flesta fall handlar det om att få ihop livspusslet, att få hjälp med städning i samband med sjukdom eller att få flyttstädningen grundligt utförd.

I Sverige finns det många bra städfirmor som du kan vända dig till när du vill ha hjälp i din privata bostad, i din fastighet eller på ditt företag. Det som är viktigt att tänka på när du ska välja städfirma är att du satsar på en som uppfyller så många av dina önskemål som möjligt. Det kan t.ex. handla om att städfirman ska kunna erbjuda pris per timme istället för pris per kvadratmeter, men det kan också handla om svensktalande personal, kollektivavtal, miljövänliga städprodukter eller flexibilitet för städdagar och tider.

Tips när du ska välja städfirma
Vi vet att det kan vara svårt att hitta en städfirma som passar in på precis alla behov man har, men genom att titta på nedanstående punkter kan du åtminstone säkerställa att de allra viktigaste faktorerna är uppfyllda.

Prissättning

Att städfirman sätter pris på ett sätt som passar dig är mycket viktigt. Här kan du i de flesta fall välja mellan pris per kvadratmeter eller pris per timme. Det kan se lite olika ut beroende på städfirma, så kontrollera alltid en extragång vad som gäller.

Dagar och tider

Är det viktigt för dig att ha städning på en specifik dag bör du ange detta i samband med att du efterfrågar offerter. Det gör det möjligt för dig att sålla bort de städfirmor som inte kan erbjuda en dag och tid som passar. Är du däremot själv flexibel spelar det sällan någon roll. Kom bara ihåg att fredagar oftast är fullbokade.

Tjänster

Kontrollera att städfirman du väljer erbjuder dig de städtjänster som du faktiskt är intresserad av. Välj inte ett städföretag som fokuserar främst på företagskunder om du vill ha hjälp i din privata bostad. Det är bättre att du hittar en som är nischad på just ditt område eller som har riktigt bred kompetens. Har du ett eget företag kan du anlita städfirman för både kontorsstädning och hemstädning om så önskas.

Personal

De allra flesta tycker att det är viktigt att personalen är korrekt utbildad och arbetar med ergonomi i fokus. Hör dig för med städfirman om utbildningen hos personalen och säkerställ att de har kunskap om olika kemikalier. Risken är annars stor att det kan uppstå skador i ditt hem eller på dina möbler.

Försäkringar

En seriös städfirma ska alltid kunna erbjuda dig en trygg försäkring. Om olyckan skulle råka vara framme är det viktigt att du, ditt hem och personalen är försäkrad. Välj inte en städfirma utan försäkringar eller utan F-skatt för den delen.