Vad ingår i hemstäd när du anlitar städfirma?

När du väl har bestämt dig för att anlita en städfirma vill du med största sannolikhet veta vad som ingår i din hemstädning. Hemstädning kan se väldigt olika ut beroende på vilket företag du väljer att anlita, men i de flesta fall är instruktionerna mycket snarlika. När det kommer till hemstädning är tjänsten framtagen för att motsvara den vardagliga städning du själv gör. Skillnaden är bara att du får tid över till annat och en proffsig firma för hemstäd stockholm som tar hand om arbetet istället.

Har du tagit hjälp av ett städföretag tidigare har du kanske redan ett hum om vilka städmoment som kommer att inkluderas. Ska du däremot boka för första gången kan det vara svårt att veta vilken städning du kan förvänta dig och hur omfattande den är. Här nedan har vi därför listat en del av de städmoment som en vanlig hemstädning kommer att generera i. Återigen är det viktigt att komma ihåg att alla städföretag arbetar på olika sätt. Vill du vara 100 % säker på vad som gäller kan du be städfirman om städinstruktioner i samband med bokning.

Dammtorkning och våttorkning
Vid hemstädning kommer städpersonalen att damma eller våttorka alla fria ytor. Fria ytor kan bland annat vara ditt köksbord, men det kan också vara bokhyllan eller fönsterbrädorna. Kom ihåg att försöka plocka undan så mycket som möjligt innan städaren kommer, för att få ett bättre och renare resultat.

Våttorkning av sanitet i badrum och toalett
I badrum och toalett kommer toaletten rengöras invändigt och utvändigt. Även handfat rengörs utvändigt och speglar putsas. Finns det fria ytor kommer dessa att dammas av, medan kakel i anslutning till blandare torkas av. Även golv dammsugs och våttorkas.

Kök och köksinredning
Precis som i alla delar av din bostad kommer alla fria ytor i ditt kök att rengöras. Om ytorna tål våta, t.ex. diskbänken, kommer denna att torkas av därefter. Andra ytor, t.ex. matbord eller känsliga möbler, dammtorkas eller torkas försiktigt med en fuktig trasa. Både kyl, frys och ugn rengörs på utsidan. Detsamma gäller för spis och mikro, samt köksmaskiner.

Alla rum
I alla rum kommer dammsugning och våttorkning av golv att ske. Detta gäller även i badrummet såväl som på toaletten. Här kommer även alla speglar att rengöras från smuts och fläckar och fönsterbrädor att torkas av. Återigen är det viktigt att du försöker plocka undan så mycket som möjligt. För att minska risken för skador på dina saker väljer många städfirmor att inte lyfta på kundens privata föremål, t.ex. kaffekoppar som är lämnade på matbordet eller kläder som är slängda på sovrumsgolvet. Detta är dock ett tillägg som många erbjuder. Andra tillägg kan vara vattning av blommor, bäddning av sängar eller in- och utplockning av diskmaskin.